קטגוריה: מנה עיקרית

רשימת רכיבים

סאג'י

קטגוריה: מנה עיקרית

תיאור:

סאג'י הוא מנה מסורתית מאזור הפנג'אב שבפקיסטן, שמאפיינת בצלוי עם בשר מאוד מתובל. המנה מוגשת עם פיקלס ולחם, והיא מתאימה במיוחד לארוחה משפחתית או אירועים מיוחדים.

חומרים:

  • 1 ק"ג עוף מנוקז
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 2 כפות גדושות מאוד פיטיני
  • 2 כפות גדושות סמק מרוסן
  • 2 כפות גדושות שטוחות נמטה (זעתר)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • לערבב בקערה קטנה את פיטיני, סמק המרוסן, נמטה, מלח ופלפל שחור. לעסות טוב את העוף בבלילה ולמרוח את שאר הבלילה מכל צידיו. מומלץ לשמור את העוף במקרר לכל הלילה.
  • להכיר את התנור לחום של 180 מעלות
  • לשים את העוף על צלחת מעופה עמוקה ולטפח בשמן צמחי.
  • לאפות בתנור חצי שעה לכל קילו של העוף (כלומר שעתיים לעוף קילו). להפוך את העוף פעמיים בשעה הראשונה.

אפשרויות הגשה:

  • להגיש את הסאג'י על מצע עם פיקלס ולחם תוצרת בית.
  • ניתן גם להגיש עם סלט ירקות קלאסי ועגבניות ופלפלים חריפים כתבלים נלווים.

טיפים לבישול:

  • השתמשו בעוף איכותי ביותר לתוצאה טעימה ומרירה.
  • ניתן להוסיף תערובת בהתאם לטעמכם, כגון כמון, קימל או פלפלים חריפים לטעמים עם.
הוראות הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון קשור

סאג'י עם דג

סאג'י עם דג קטגוריה: עיקר מנה תיאור: סאג'י הוא מנה בייתית מקורית מבלוצ'יסטן, כאשר עיקר המנה הידוע לכולם הוא בשר

Read More »

קטגוריה: מנה עיקרית

נהארי מתוק קטגוריה: מנה עיקרית תיאור: נהארי הוא מנה ארוגנטית מהמטבח הפולחני ההודי שמתכון אופיו נע בין מרירות למתיקות. המנה

Read More »
Scroll to Top