שם המנה: ביריאני עוף

רשימת רכיבים

שם המנה: ביריאני עוף

קטגוריה: מנה עיקרית

תיאור:

ביריאני הוא מנה המצוינת בטעמים של תבלינים שונים ומקורים, כאשר העוף המוכן במרינדה מיוחדת יוצר טעם מעושן וטעים. מנה זו מתאימה לארוחת ערב משפחתית או לאירוח אורחים במיוחד.

מרכיבים:

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 1 ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 4 כוסות מים
  • תבלין ביריאני (כולל כמון, כמן, פלפל שחור, קימל, כורכום וכמה פילפל צ'ילי)
  • מלח לפי הטעם
  • קיצוץ כוסברה טרי

הוראות:

  • שטוח את האורז בתבנית, ושים לצד.
  • חמם את השמן בסיר גדול והוסף את הבצל. טגן עד שהבצל מתכהה.
  • הוסף את העוף והשפיץ מעל כמה כף מתבליני הביריאני ומלח. טגן כדקה.
  • יש להוסיף את המים, להביא לרתיחה מהירה ולערבב היטב.
  • הוסף את האורז ואת הכוסברה. כאשר הביריאני מתבשל, סגור את הכיסוי ובשל על אש קטנה כ-20 דקות.
  • כברו ותמצי. הביריאני מוכן להגשה!

אפשרויות להגשה:

  • הגש את הביריאני עם ירקות טריים קצוצים וצ'טני.
  • יהיה טעים גם עם רוטב חמוץ, גבינה, או יוגורט.

טיפים לבישול:

  • בחרו אורז בסמטי איכותי כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר.
  • בהתאם לטעמיכם, ניתן להוסיף או להוריד כמות התבלינים.
  • לא תמיד חובה לכבות את הביריאני כשהוא מוכן, ניתן להשאיר על אש נמוכה לתיקון בישול עד הגשה.
הוראות הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון קשור

סאג'י עם דג

סאג'י עם דג קטגוריה: עיקר מנה תיאור: סאג'י הוא מנה בייתית מקורית מבלוצ'יסטן, כאשר עיקר המנה הידוע לכולם הוא בשר

Read More »

קטגוריה: מנה עיקרית

נהארי מתוק קטגוריה: מנה עיקרית תיאור: נהארי הוא מנה ארוגנטית מהמטבח הפולחני ההודי שמתכון אופיו נע בין מרירות למתיקות. המנה

Read More »
Scroll to Top