הלים

רשימת רכיבים

הלים

קטגוריה: מנה עיקרית

תיאור:

הלים הוא מאכל מרוקאי, מוכן בדרך ייחודית הכוללת שמיכת שיבה בה היתרענויות של בשר ושיבולת שועל מתבשלים ביחד לקימר. זהו מאכל חם ועשיר בטעמים שמתאים גם לימים קרים.

מרכיבים:

  • שיבה מומחה – 1 כוס
  • בשר כתף – 500 גרם
  • בצל – 2 כמה קצוצים קטנים
  • שום כתוש – 1 כף
  • חמוציות קטנות – 1 כף
  • כמן – 1 כפית
  • קינמון – 1 כפית
  • מים – 8 כוסות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן צמחי – לציפוי
  • סלרי בקבוק – 1

הוראות הכנה:

  • שוטפים את השיבה המומחה, ומשרים את הבשר ומקלפים את הבצל והשום.
  • בסיר גדול מטגנים את הבשר בשמן עד שהוא מפציץ טוב, לאחר מכן מסיטים לצד.
  • לסיר הקל מוסיפים את השיבה המומחה, הבצל והשום וממשיכים לבשל לכ-30 דקות.
  • מוסיפים את הבשר, החמוציות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
  • מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.
  • מבשלים על להבה נמוכה כ-3 שעות, עד שהבשר והשיבה מתפרקים.
  • מערבבים ברצועות את המנה כל כמה זמן, ומגישים חמימה.

אפשרויות הגשה:

  • הלים מוגש חם, לצד חריף צ'ילי וקורקומברים קטנים.
  • ניתן להוסיף רוטב צ'ילי חמה על גבי ההלים לטעמך האישי.

טיפים לבישול:

  • אם רצונך להכין הלים אורז, ניתן להוסיף את האורז לסיר כ-30 דקות לפני סיום הבישול.
  • יש לבדוק את מעמד הנוזלים בכל פעם שמערבבים את ההלים ולהוסיף מים אם נחוץ.
הוראות הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון קשור

סאג'י עם דג

סאג'י עם דג קטגוריה: עיקר מנה תיאור: סאג'י הוא מנה בייתית מקורית מבלוצ'יסטן, כאשר עיקר המנה הידוע לכולם הוא בשר

Read More »

קטגוריה: מנה עיקרית

נהארי מתוק קטגוריה: מנה עיקרית תיאור: נהארי הוא מנה ארוגנטית מהמטבח הפולחני ההודי שמתכון אופיו נע בין מרירות למתיקות. המנה

Read More »
Scroll to Top