טעים עשיר ביריאני
ראש סעיף:
מנה עיקרית
תיאור:
ביריאני הוא מנה המכילה אורז מוקפץ בצורה מיוחדת עם בשר או עם רסק תוך כדי בישול. זהו מנה מזרחית קלאסית שמכילה תבלינים, צמחים ותערובת טעמים שמייחדת את הביריאני מהמנות האחרות.
מרכיבים:
- 2 כוסות אורז בסמטי מושלם
- 500 גרם עוף/ בשר כתף קצוצים לקוביות
- 1 בצל בינוני קטוף קטוף
- 4 כפות שמן
- 4 כפות רסק עגבניות
- כפית כמון
- כפית כמן
- כפית כורכום
- כפית פלפל שחור
- כפית קימל
- קישון שטוח
- 3 כוסות מים רותחות
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- שמים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא צהוב.
- מוסיפים את הרסק ומערבבים בינות.
- מוסיפים את העוף/ הבשר והתבלינים וממשיכים לערבב עד שהבשר נצמד.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- מנפים את הכף במכסה סגור ומטגנים על להבה נמוכה למשך כ-30 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את הביריאני בסיר עם המכסה עד שהאורז מוכן והמים נספגים (כרבע שעה).
אופציות להגשה:
- מומלץ להגיש את הביריאני עם רענננה, צ'טני ולימון.
- ניתן להוסיף על המנה טחינה ופלפלים חריפים לתוספת טעם.
עצות לבישול:
- יש לערבב בין המרכיבים היבשים לפני השקיה על מנת שהטעמים יישארו נמוכים.
- ניתן להשתמש באורז בסמטי מושלם כדי לקבל את הטקסטורה הנכונה לביריאני.