ניהארי – מנה עיקית מהמטבח ההינדי

רשימת רכיבים

ניהארי – מנה עיקית מהמטבח ההינדי

קטגוריה: מנת עיקר

תיאור:

ניהארי היא מנה עיקית מהמטבח ההינדי המורכבת מבשר כבש ברביר, תבלינים, ותרכובות ייחודיות. המנה איטית בבישול ומלאה בטעמים עשירים.

מרכיבים:

  • 1 קילו בשר כבש קצוץ לקוביות גסות
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 4 כפות כמון טחון
  • 2 כפות קימל טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית חילבה
  • 6-8 כוסות מים
  • מלח לפי הטעם
  • כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • פלפל שחור גרוס לציפוי

הוראות הכנה:

  • בסיר עמיד בחום, שימו את השמן וטגנו את הבצלים עד שהם מעט הזהבה.
  • הוסיפו את הבשר וצלו את הקוביות עד שיקבלו צבע.
  • הוסיפו את התבלינים וטגנו עוד כמה דקות.
  • יש להוסיף את המים, לתת להם לרתוח, ואז להוריד את הלהבה לאש נמוכה.
  • כספו את הסיר בפטרוזיליה קצוצה וכיסו אותו בשטיח של פלפל שחור.
  • כספו את הסיר בכסף עם לחם טרי ותוספות אחרות כפי שתרצו.
  • ניתן להגיש את הניהארי יחד עם אורז לבן או לחם צנוע.

הצעות להגשה:

  • טוב להגיש את הניהארי עם חמיצות ועגבניות קלופות.
  • על ניהארי נהנים כשהיא חמה ועסוקה.

עצות לבישול:

  • לניהארי עדיף לבחור כבש ברביר נאה ולא מרובע.
  • ניתן להוסיף תיבול שום לניהארי לתת טעם עמוק יותר.
  • למי שאוהב חריפות, ניתן להוסיף פלפל חריף טחון לתבלין.
הוראות הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון קשור

סאג'י עם דג

סאג'י עם דג קטגוריה: עיקר מנה תיאור: סאג'י הוא מנה בייתית מקורית מבלוצ'יסטן, כאשר עיקר המנה הידוע לכולם הוא בשר

Read More »

קטגוריה: מנה עיקרית

נהארי מתוק קטגוריה: מנה עיקרית תיאור: נהארי הוא מנה ארוגנטית מהמטבח הפולחני ההודי שמתכון אופיו נע בין מרירות למתיקות. המנה

Read More »
Scroll to Top