סאג'י מתוק
קטגוריה: עיקר הבר לסעודה
תיאור:
סאג'י הוא מנה פולנית מאוד מוכרת ומאוד טעים. המרק בסיס עשוי ירקות עם בשר וזניסין ונותן מרק מאוד טעים המתאים במיוחד בימים קרים.
רכיבים:
- כוס וחצי רסק
- בקר כתף חתוך גס בקוביות
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים
- שורש פטרזיליה, חתוך לפרוסות
- קערת בזיליקום קצוצה
- שני עגבניות קלופות וקטניות
- שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
- בצל, קלוף וקצוץ
- 4 שיני שום, חתוכות דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מים
הוראות הכנה:
- בסיר גדול מערבבים את כל הרכיבים יחד, מוסיפים מים עד גובה הרכיבים ומביאים לרתיחה.
- פותחים את האש ומקטינים את הלהבה, מבשלים בסיר עם המרק עשרים דקות.
- בודקים אם הבשר רך, מתיחים וממתיקים אם צריך, עושים תיקון מלח.
- מעבירים לקערות ומוגשים חם.
אפשרויות הגשה:
- ניתן להוסיף גרגרי קצח מבושלים על גבינה צהובה מגוררת.
- ניתן לגרד גבינת פארמזאן מעליה.
טיפים נוספים:
- להוספת נימוחית גסה.
- לשים תפו"א לקיץ טעמים.