סג'י

רשימת רכיבים

סג'י

קטגוריה: מנה עיקרית

תיאור: סג'י הוא מנה פקית מהמטבח הבלוצ'יסטני העשיר בטעמים וניחוחות מיוחדים. המנה מורכבת מבשר עוף או שהזמה שמעושה בתנור על מנגל פתוח בתוך מקום מיוחד – תנור סירי עם פחם.

מרכיבים:

  • 1 עוף גדול (כ-1.5 קילו)
  • 4 כוסות שקדים טחונים
  • 3 כפות שמן צמחי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כמה טיבול סג'י (בהחלטה אופציונלית)

הוראות הכנה:

  • שיטחו את העוף בטיבול סג'י והשאירו במקרר לשעה.
  • ממליצים לחלץ את העוף מהמקרר בהקדם, יותר שהוא לתפיסה טובה של העץ.
  • ממליצים לא מבלה יותר משעה במקרר בשבילה קירור הבשר גם יפל על העץ.
  • גהו את העוף מהתיבול במחבת מעזה בחום זולה.
  • כרומחו את העוף מהעור- בבישול העוף יכול במקלחת אולי נשתין, אני עדיין מעדיף נתילה (לא כל כך מאפשר).

הצעת הגשה:

  • מומלץ להגיש את הסג'י עם לחמניות, סלט ירקות קלאסי, חומוס ועוד צידים.

טיפים לבישול:

  • יש לבצע את כל השלבים על מנגל עם פחם טוב בלבד בשביל תוצאת מלכה אמיתית.
  • ניתן להשתמש גם בבשר טלה או שה.
הוראות הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון קשור

סאג'י עם דג

סאג'י עם דג קטגוריה: עיקר מנה תיאור: סאג'י הוא מנה בייתית מקורית מבלוצ'יסטן, כאשר עיקר המנה הידוע לכולם הוא בשר

Read More »

קטגוריה: מנה עיקרית

נהארי מתוק קטגוריה: מנה עיקרית תיאור: נהארי הוא מנה ארוגנטית מהמטבח הפולחני ההודי שמתכון אופיו נע בין מרירות למתיקות. המנה

Read More »
Scroll to Top