עוגת חלווה עם פיסטוקים

עוגת חלווה עם פיסטוקים

עוגת חלווה עם פיסטוקים

מתכון לעוגת שיש עם חלבה ופיסטוק

5 from 3 votes
הדפס מתכון

רשימת רכיבים
 

לעוגה

  • 3 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס שמן צמחי
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס יוגורט טבעי או שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס חלבה מפוררת
  • 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים גס
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל

לזיגוג:

  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות מים או מיץ לימון (לפי הטעם)
  • פיסטוקים קצוצים לקישוט

הוראות הכנה

חימום התנור:

  • חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • שימנו ותפזרו מעט קמח בתבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ.

הכנת התערובת:

  • בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
  • בקערה נפרדת, הקציפו את השמן והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  • הוסיפו את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי הקצפה, ולאחר מכן הוסיפו את תמצית הווניל.
  • הוסיפו את היוגורט או השמנת החמוצה והחלב לתערובת הרטובה וערבבו היטב.
  • הוספת התערובות היבשות:
  • הוסיפו בהדרגה את התערובת היבשה לתערובת הרטובה וערבבו עד שהכל מתאחד.
  • הכנת חלקי העוגה:
  • חלקו את התערובת לשתי קערות שוות.
  • לקערה אחת, הוסיפו את הטחינה הגולמית והחלבה המפוררת וערבבו היטב.
  • לקערה השנייה, הוסיפו את אבקת הקקאו וערבבו היטב.
  • הרכבת העוגה:
  • התחילו למזוג את התערובות לסירוגין לתבנית המוכנה, יצירת דוגמת שיש.
  • השתמשו בסכין או בשיפוד כדי ליצור דוגמת שיש בתערובת על ידי גרירתו בתערובות בכיוון מעגלי.
  • פזרו את הפיסטוקים הקצוצים מעל.
  • אפייה:
  • אפו בתנור שחומם מראש למשך 45-55 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
  • הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, לאחר מכן העבירו אותה לרשת קירור להצטננות מלאה.
  • הכנת הזיגוג:
  • בקערה קטנה, ערבבו את אבקת הסוכר עם המים או מיץ הלימון עד לקבלת תערובת חלקה.
  • כשעה לאחר שהעוגה התקררה, זלפו את הזיגוג מעל.
  • קשטו את העוגה עם פיסטוקים קצוצים.
  • הגשה:
  • פרסו והגישו את העוגה בטמפרטורת החדר.
  • העוגה נשמרת היטב בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך 3-4 ימים.
  • בתיאבון!
ניסית את המתכון?האשטג@thebpwin או תייג #מתכון מנצח!

3 מחשבות על “עוגת חלווה עם פיסטוקים”

5 from 3 votes

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג מתכון




Scroll to Top