קטגוריה: מנה עיקרית

רשימת רכיבים

מתכון: ניהארי

קטגוריה: מנה עיקרית

תיאור:

ניהאָרי היא מנה כבישה ועשירה, המתפרנחת בתבלין ותותח-ברביקיו. תרצו לחזק אותה בתוך הלחם הטנדורי ולהנות מהניחוחות המרגשים.

מרכיבים:

  • ק"ג צלעות בקר
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 4 בצלים, קצוצים דק
  • 2 כפות פולי גרגר מלח
  • 5 כפות פולי קימל
  • 2 כפות זרעי כמון
  • 1 כפית כמון גרוס
  • 1/2 כפית פלפל אדום
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית הל
  • 4 כפות קמח
  • 1 ליטר מים חמים

הוראות:

  • חממו את השמן בסיר עמוק וקליעו את הבצלים עד שהם מתחררים.
  • הוסיפו את הבקר וצריו עד שהשטחים יושרו.
  • הוסיפו את התבלינים והקמח, וטגנו עוד 2 דקות.
  • ישימו את המים החמים בסיר, ערבבו היטב והביאו לרתיחה.
  • כסו באש נמוכה ובשקט, עטפו בניילון ובררו בשעה לכל היום.
  • הגישו חם עם לחם טנדורי, לימון ופלפלים חריפים.

הצעות להגשה:

  • אפשר להגיש את הניהארי עם אורז בסמטי וחריפים.
  • לעיתים נוצר טאפל של חומוס וחמוצים להוספת טעם נוסף למנה.

טיפים לבישול:

  • ניתן להוסיף פלפל חריף על פי הטעם האישי.
  • למקציעים, ניתן להוסיף קורצ'ן ג'ינג'ר מגורר לתיאבון בר בקינוח.
הוראות הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון קשור

סאג'י עם דג

סאג'י עם דג קטגוריה: עיקר מנה תיאור: סאג'י הוא מנה בייתית מקורית מבלוצ'יסטן, כאשר עיקר המנה הידוע לכולם הוא בשר

Read More »

קטגוריה: מנה עיקרית

נהארי מתוק קטגוריה: מנה עיקרית תיאור: נהארי הוא מנה ארוגנטית מהמטבח הפולחני ההודי שמתכון אופיו נע בין מרירות למתיקות. המנה

Read More »
Scroll to Top