מתכון קבב סיק
קטגוריה: תבשיל עיקרי
תיאור:
קבב סיק הוא מנה עם טעמים עשירים וארומטיים. מומלץ להגיש בתוספת צידים ורטבים לחובבי בשר.
מרכיבים:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 כפות מעטה שטוחות שטוחות פטרוזיל מקולף ופרוס
- 2 כפות מעטה שטוחות שטוחות כמון
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- ½ כפית כמון
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית קימל
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- שילבו את כל המרכיבים יחד בקערה ועברו את התערובת כמה פעמים במעבד מזון עד שהיא מתחברת והפרטים גסים.
- חממו מחבת גריל או פרוסה בטף במעט שמן.
- צרו מהתערובת צורת חבית על קיר המחבת ושרו על שני הצידים עד שהקבב יוצא רך ובצדק.
- גרמו להכנת הקבב בתנור רחב כ 20-25 דקות.
אפשרויות עגינה:
- ניתן להגיש את הקבב עם פיתה, סלט ירקות וטחינה כחלק מארוחת ערב.
- להגיש על צלחת קטנה כהקדמה לארוחת ערב.
טיפים לבישול:
- יומיים לפני עבירת הקבב על החניכת עץ תשוקה רטובים וחובקים בנייר כסף מעולה להקר הבשר בשגת פירור
- מומלץ להוסיף רסק עגבניות במהלך הצלייה לקבב שמסית את קציצת הבשר.