תבשיל פלאפל ביריאני

רשימת רכיבים

תבשיל פלאפל ביריאני

קטגוריה: תבשיל ראשי

תיאור:

ביריאני הוא ארוחת שדרה עשירה ומתוקה, מקורה במטבח ההודי. המזון מורכב משקיפרות שומן או עוף, אורז ותבלינים. ביריאני מתאים לאירוח משפחתי ולאירועים מיוחדים.

מרכיבים:

  • 500 גרם שקיפות עוף כוחות
  • 2 כוסות אורז בסוכר
  • 4 כוסות מים
  • חצי כוס שטוחה שמן קנולה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 כפות קרי
  • 2 כפות כמון
  • 2 כפות פלפל אדום מתוק
  • חצי כוס לחם פרוס בקוביות
  • שן שום גדולה כתושה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • למטגן בשמן ביצת שטוחה עד שהיא מתייצבת. להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא שוקע.
  • להוסיף את העוף ולבשל למשך 8-10 דקות עד שהעוף הופך לגוון חום.
  • להוסיף את התבלינים, השן שום והמלח ולערבב היטב. לבשל עוד כמה דקות.
  • להוסיף את האורז ולשטוף היטב עם מים קרים. לערבב היטב ולבשל כשעה.
  • להוסיף את המים ולבשל על להבה נמוכה תוך כיסוי עד שהאורז מוכן (כ-20 דקות).
  • להסיר מהלהבה, לערבב ולהגיש חם.

איך להגיש:

  • מומלץ להגיש את הביריאני עם רוטב חמוץ ועגבניות חמוצות.
  • אפשר להגיש עם חצילים צלויים או רטב יווני.

עצות לבישול:

  • אפשר להוסיף פיסות גזר, גרירת חסה או פלפלים אדומים.
  • לתוצאה טובה יותר, ניתן להשרות את האורז לפחות חצי שעה מראש.
הוראות הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון קשור

סאג'י עם דג

סאג'י עם דג קטגוריה: עיקר מנה תיאור: סאג'י הוא מנה בייתית מקורית מבלוצ'יסטן, כאשר עיקר המנה הידוע לכולם הוא בשר

Read More »

קטגוריה: מנה עיקרית

נהארי מתוק קטגוריה: מנה עיקרית תיאור: נהארי הוא מנה ארוגנטית מהמטבח הפולחני ההודי שמתכון אופיו נע בין מרירות למתיקות. המנה

Read More »
Scroll to Top