האלים
קטגוריה: מנה עיקרית
תיאור: האלים הוא מנה מזרחית טעימה במיוחד הכוללת בשר, חומוס, חוטיבס (דביל) ושעועית לבנה, מבושלים ביחד ומעורבבים באופן מיוחד עד לקבלת רקמה עשירה וטעמית.
מרכיבים:
- קופסאת חומוס סויה
- חצי קילו שעועית לבנה
- חצי קילו בשר טחון
- 4 כוסות מים
- 1 כוס דגנים (כוסמין)
- 2 כפות שטוחות מרגרינה
- כוס קצוץ בצל
- 1 כף מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף כמן
- 1 כוס דגנים (שיפודיות)
הוראות:
- לשטוף את השעועית ולשים להבשיל במים עם קופסת חומוס.
- לתת להביש עד להבשיל במים ואז לשרוף.
- לשטוף את הכוסמין ולהעביר לסיר עם הבשר והמים.
- להוסיף את השטוחים והבצל ולבשל לפחות 4 שעות.
- לערבב באופן קבוע עד לקבלת רקמה חלקה וטעמית.
איך לגישה:
- יש לגיש את האלים חם ולאפייתי, מוגש עם לחמניות או פיתות קריספיות.
- ניתן לקרונט בשתי כפות שמן עם סחוג הקנאפה או ה רהט במיוחד
טיפים לבישול:
- באפשרותך להוסיף עם הדגנים בשר אחר (בקיץ טחון מראש) כללית רצויכית
- במידה והמנגי היא לשימוש בשר או דגנים, אפשר להוסיף