קטגוריה: ראשון, מנה עיקרית

רשימת רכיבים

בריאני עם עוף

קטגוריה: ראשון, מנה עיקרית

תיאור:

בריאני הוא מנה המכילה אורז, בשר (במקרה זה עוף), תבלינים וירקות. המנה עשירה בטעמים וריחות, ומוכנה בשיטת הבישול ההודית המיוחדת.

מרכיבים:

  • אורז בסלי גדול – 2 כוסות
  • עוף – 500 גרם, קצוץ לקוביות
  • בצל גדול – 1, קצוץ לקוביות
  • שטוחים לכריך – 4
  • זרעי כמון – 1 כף
  • מרגרינה – 4 כפות
  • תבלינים: כמון, כורכום, קימל, כוסברה, מלח, פלפל שחור
  • מים רותחים – 2.5 כוסות

הוראות:

  • בסיר גדול, שימו מרגרינה וטגנו את הבצל עד שהוא מזהיר.
  • הוסיפו את תיבול הכמון וטגנו עוד דקה.
  • הוסיפו את העוף והתבלינים וערבבו היטב עד שהעוף מתבשל לגמרי.
  • הוסיפו את האורז וערבבו היטב כדי שהאורז יכסה את כל התבנית.
  • יש הוסיפו גם עלים של כוסברה ומים רותחים. סגרו את המכסה, ותבשלו על אש נמוכה למשך 20 דקות.
  • כאשר האורז עובר את נסיוני הנחות, סגרו את האש והשאירו את הבריאני לעוד 10 דקות במכסה.
  • גרדו פרוסות שטוחות לנייר אפור וצנחלו את החלק הנוצץ במרגרינה וכפשתו בתנור הרותח.
  • כשהאירוח אפוצה הקנפות. הפתיה צריכה להיות כתוחה וחמה.

איך להגיש:

  • בריאני מגישים על גבי צלחת מעץ עם אורז בסלי וקמין עגול באמצע. מומלץ להגיש עם רוטב ירק, טחינה, לחם פיתה, חציל מעושן או ליווי ורוטב שום.

טיפים לבישול:

  • ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו גזר, חמציצית או חציל לתת טעמים נוספים לבריאני.
  • בעת טיגון הבצל כדאי להוסיף קצת מים כדי שלא יתהדק.
הוראות הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון קשור

סאג'י עם דג

סאג'י עם דג קטגוריה: עיקר מנה תיאור: סאג'י הוא מנה בייתית מקורית מבלוצ'יסטן, כאשר עיקר המנה הידוע לכולם הוא בשר

Read More »

קטגוריה: מנה עיקרית

נהארי מתוק קטגוריה: מנה עיקרית תיאור: נהארי הוא מנה ארוגנטית מהמטבח הפולחני ההודי שמתכון אופיו נע בין מרירות למתיקות. המנה

Read More »
Scroll to Top