בריאני עם עוף
קטגוריה: ראשון, מנה עיקרית
תיאור:
בריאני הוא מנה המכילה אורז, בשר (במקרה זה עוף), תבלינים וירקות. המנה עשירה בטעמים וריחות, ומוכנה בשיטת הבישול ההודית המיוחדת.
מרכיבים:
- אורז בסלי גדול – 2 כוסות
- עוף – 500 גרם, קצוץ לקוביות
- בצל גדול – 1, קצוץ לקוביות
- שטוחים לכריך – 4
- זרעי כמון – 1 כף
- מרגרינה – 4 כפות
- תבלינים: כמון, כורכום, קימל, כוסברה, מלח, פלפל שחור
- מים רותחים – 2.5 כוסות
הוראות:
- בסיר גדול, שימו מרגרינה וטגנו את הבצל עד שהוא מזהיר.
- הוסיפו את תיבול הכמון וטגנו עוד דקה.
- הוסיפו את העוף והתבלינים וערבבו היטב עד שהעוף מתבשל לגמרי.
- הוסיפו את האורז וערבבו היטב כדי שהאורז יכסה את כל התבנית.
- יש הוסיפו גם עלים של כוסברה ומים רותחים. סגרו את המכסה, ותבשלו על אש נמוכה למשך 20 דקות.
- כאשר האורז עובר את נסיוני הנחות, סגרו את האש והשאירו את הבריאני לעוד 10 דקות במכסה.
- גרדו פרוסות שטוחות לנייר אפור וצנחלו את החלק הנוצץ במרגרינה וכפשתו בתנור הרותח.
- כשהאירוח אפוצה הקנפות. הפתיה צריכה להיות כתוחה וחמה.
איך להגיש:
- בריאני מגישים על גבי צלחת מעץ עם אורז בסלי וקמין עגול באמצע. מומלץ להגיש עם רוטב ירק, טחינה, לחם פיתה, חציל מעושן או ליווי ורוטב שום.
טיפים לבישול:
- ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו גזר, חמציצית או חציל לתת טעמים נוספים לבריאני.
- בעת טיגון הבצל כדאי להוסיף קצת מים כדי שלא יתהדק.