מתכון שעועית ירוקה מוקפצת

רשימת רכיבים

בישול בווק חם מעשן גורם לשעועית ירוקה שעדיין טעמה טרי ופריך.

שעועית ירוקה, כשהיא מוכנה נכון, היא טובה להחריד. כשהפריכות שלהם עדיין שלמה לאחר שהוקפצו במהירות בווק חם, הם כלי מושלם לרטבים ולמטבלים האהובים עליכם.

מתכון שעועית ירוקה מוקפצת

 

הוראות הכנה
  • 1/2 קילו שעועית ירוקה, שטופה ומיובשת
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 5 כפות ציר בשר או ירקות
  • 1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
  • 2 כפות שומן חזיר, שמן צמחי או שילוב ביניהם
  1. גזע והצמד כל שעועית ירוקה לשניים; לְהַפְרִישׁ. מרסקים את שיני השום עם הצד הקהה של המחסנית עד שהשיניים משטחות.
  2. בינתיים, הניחו את הווק על הלהבה הגבוהה ביותר והניחו להתחמם במשך 3 עד 4 דקות, עד שהווק מעשן.
  3. מערבבים פנימה במהירות את השמן או שומן הבישול, וזורקים פנימה את השום הכתוש. מעבירים את השום בשמן למשך כ-5 שניות.
  4. זורקים את כל השעועית הירוקה לווק ומערבבים במהירות את הירקות בעזרת מרית או כף עץ. מטגנים תוך ערבוב במשך 2 עד 4 דקות, עד שהשעועית הירוקה עדיין פריכה ובקושי גולמית במרכזה. כדי לבדוק את העשייה, טועמים שעועית ירוקה לאחר 2 דקות של הבישול.
  5. זורקים פנימה את המלח והציר, ומערבבים כדי לצפות את השעועית הירוקה בנוזל. מניחים מכסה על הווק ומכבים את האש. תנו לציר לסיים בעדינות את בישול השעועית הירוקה.
  6. השעועית הירוקה תעשה כשהיא עדיין פריכה ורק מבושלת במרכז. מגישים חם. שיטת טיגון מוקפץ זו של חום גבוה עם גימור עדין עשויה לשמש עם ירקות אחרים, כגון קישואים, דלעת, ברוקולי וכרובית.

ציוד מיוחד

המתכון הזה מופיע ב

  • בעונה: שעועית ירוקה
עובדות תזונה (למנה)
111 Calories
9g Fat
7g Carbs
2g Protein
עובדות תזונה
מנות: 2
ל-3
Amount per serving
Calories 111
% Daily Value*
9g 12%
Saturated Fat 1g 4%
0mg 0%
423mg 18%
7g 2%
Dietary Fiber 2g 9%
Total Sugars 3g
2g
Vitamin C 8mg 40%
Calcium 38mg 3%
Iron 1mg 3%
Potassium 123mg 3%
*The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a food serving contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

(מידע תזונתי מחושב באמצעות מסד נתונים של מרכיבים ויש לראות בו אומדן.)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון קשור

סאג'י עם דג

סאג'י עם דג קטגוריה: עיקר מנה תיאור: סאג'י הוא מנה בייתית מקורית מבלוצ'יסטן, כאשר עיקר המנה הידוע לכולם הוא בשר

Read More »

קטגוריה: מנה עיקרית

נהארי מתוק קטגוריה: מנה עיקרית תיאור: נהארי הוא מנה ארוגנטית מהמטבח הפולחני ההודי שמתכון אופיו נע בין מרירות למתיקות. המנה

Read More »
Scroll to Top