קציצות טופו עם בזיליקום ברוטב עגבניות

רשימת רכיבים

מרכיבים לקציצות:

  • 400 גרם טופו, מסונן ומגורר
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי, קצוץ דק
  • 2 כפות קמח חומוס (או קמח אחר לבחירתכם)
  • 1/4 כוס פירורי לחם (עדיף מלאים)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים לרוטב עגבניות חריף:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר להשתמש בעגבניות מקופסה)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית פתיתי פלפל חריף (או יותר לפי הטעם)
  • 1 כף בזיליקום טרי, קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
הכנת הקציצות:
  1. חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס והכינו תבנית עם נייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, ערבבו את הטופו המגורר, הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הבזיליקום הקצוץ, קמח החומוס ופירורי הלחם.
  3. הוסיפו רוטב סויה, שמן זית, מלח ופלפל, ולשו את התערובת עד שהיא אחידה.
  4. צרו קציצות קטנות והניחו אותן על התבנית המוכנה.
  5. אפו בתנור למשך כ-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות וקריספיות מבחוץ.
הכנת הרוטב:
  1. במחבת גדולה, חממו את שמן הזית על חום בינוני.
  2. הוסיפו את הבצל הקצוץ והשום הכתוש וטגנו עד שהם מזהיבים.
  3. הוסיפו את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הסוכר ופתיתי הפלפל החריף. ערבבו היטב.
  4. הביאו את הרוטב לרתיחה קטנה, הנמיכו את החום ובשלו במשך 15-20 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
  5. הוסיפו את הבזיליקום הקצוץ, מלח ופלפל לפי הטעם ובשלו עוד 2-3 דקות.
הרכבת המנה:
  1. הניחו את הקציצות המוכנות במחבת עם הרוטב וערבבו בעדינות כך שהרוטב יכסה את הקציצות.
  2. בשלו יחד עוד 5 דקות, כדי שהקציצות יספגו את טעמי הרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון קשור

סאג'י עם דג

סאג'י עם דג קטגוריה: עיקר מנה תיאור: סאג'י הוא מנה בייתית מקורית מבלוצ'יסטן, כאשר עיקר המנה הידוע לכולם הוא בשר

Read More »

קטגוריה: מנה עיקרית

נהארי מתוק קטגוריה: מנה עיקרית תיאור: נהארי הוא מנה ארוגנטית מהמטבח הפולחני ההודי שמתכון אופיו נע בין מרירות למתיקות. המנה

Read More »
Scroll to Top