כדורי טופו בזיליקום ברוטב עגבניות

קציצות טופו עם בזיליקום ברוטב עגבניות

הדפס
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

אין ביקורות

  • מחבר: איצק קימחי
שמור מתכון

רכיבים

הכפל כמויות

מרכיבים לקציצות:

  • 400 גרם טופו, מסונן ומגורר
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי, קצוץ דק
  • 2 כפות קמח חומוס (או קמח אחר לבחירתכם)
  • 1/4 כוס פירורי לחם (עדיף מלאים)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים לרוטב עגבניות חריף:

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר להשתמש בעגבניות מקופסה)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית פתיתי פלפל חריף (או יותר לפי הטעם)
  • 1 כף בזיליקום טרי, קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

הכנת הקציצות:
  1. חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס והכינו תבנית עם נייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, ערבבו את הטופו המגורר, הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הבזיליקום הקצוץ, קמח החומוס ופירורי הלחם.
  3. הוסיפו רוטב סויה, שמן זית, מלח ופלפל, ולשו את התערובת עד שהיא אחידה.
  4. צרו קציצות קטנות והניחו אותן על התבנית המוכנה.
  5. אפו בתנור למשך כ-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות וקריספיות מבחוץ.
הכנת הרוטב:
  1. במחבת גדולה, חממו את שמן הזית על חום בינוני.
  2. הוסיפו את הבצל הקצוץ והשום הכתוש וטגנו עד שהם מזהיבים.
  3. הוסיפו את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הסוכר ופתיתי הפלפל החריף. ערבבו היטב.
  4. הביאו את הרוטב לרתיחה קטנה, הנמיכו את החום ובשלו במשך 15-20 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
  5. הוסיפו את הבזיליקום הקצוץ, מלח ופלפל לפי הטעם ובשלו עוד 2-3 דקות.
הרכבת המנה:
  1. הניחו את הקציצות המוכנות במחבת עם הרוטב וערבבו בעדינות כך שהרוטב יכסה את הקציצות.
  2. בשלו יחד עוד 5 דקות, כדי שהקציצות יספגו את טעמי הרוטב.
הגשה:

הגישו את קציצות הטופו עם בזיליקום ברוטב עגבניות חריף לצד אורז, פסטה, או לחם טרי. בתיאבון!

2 מחשבות על “קציצות טופו עם בזיליקום ברוטב עגבניות”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרג את המתכון 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Scroll to Top