מתכון לאורז עם גזר, גרגירי חומוס ושמיר

רשימת רכיבים
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 2 כפות שמן זית או שמן קנולה
  • 1 בצל גדול (קצוץ דק)
  • 3 גזרים בינוניים (קלופים ומגוררים גס)
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש גם בגרגירי חומוס מקופסה, מסוננים ושטופים)
  • 2 כוסות מים או ציר ירקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס שמיר טרי (קצוץ)
  • 1/2 כפית כמון טחון (אופציונלי)
  • 1/2 כפית כורכום (אופציונלי)
הוראות הכנה

הכנת האורז:

  • שטפו את האורז במסננת תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים.
  • הניחו את האורז לייבוש בזמן שאתם מכינים את שאר המרכיבים.

טיגון הירקות:

  • חממו את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  • הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא הופך לשקוף ורך, כ-5 דקות.
  • הוסיפו את הגזרים המגוררים וטגנו עוד כ-3 דקות עד שהגזרים מתחילים להתרכך.

הוספת האורז והחומוס:

  • הוסיפו את האורז המסונן לסיר וערבבו היטב עם הירקות למשך כ-2 דקות כדי שהאורז יספוג את הטעמים.
  • הוסיפו את גרגירי החומוס המבושלים וערבבו בעדינות.

בישול האורז:

  • הוסיפו את המים או ציר הירקות לסיר. תבלו במלח, פלפל, כמון וכורכום (אם משתמשים).
  • הביאו את התערובת לרתיחה, הנמיכו את החום, כסו את הסיר ובשלו על אש נמוכה כ-18-20 דקות, או עד שהאורז רך והמים נספגו.

הוספת השמיר:

  • לאחר שהאורז מוכן, הסירו את הסיר מהאש והוסיפו את השמיר הקצוץ.
  • ערבבו בעדינות בעזרת מזלג כדי לאוורר את האורז ולערבב את השמיר בצורה שווה.

מנוחה:

  • כסו את הסיר והשאירו לנוח כ-5 דקות לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג.

הגשה:

  • הגישו את האורז חם כתוספת או כמנה עיקרית לצד סלט טרי או ירקות מוקפצים.
  • ניתן לקשט בעוד שמיר קצוץ מעל לפי הטעם.
  • בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון קשור

סאג'י עם דג

סאג'י עם דג קטגוריה: עיקר מנה תיאור: סאג'י הוא מנה בייתית מקורית מבלוצ'יסטן, כאשר עיקר המנה הידוע לכולם הוא בשר

Read More »

קטגוריה: מנה עיקרית

נהארי מתוק קטגוריה: מנה עיקרית תיאור: נהארי הוא מנה ארוגנטית מהמטבח הפולחני ההודי שמתכון אופיו נע בין מרירות למתיקות. המנה

Read More »
Scroll to Top