כדורי תמרים עם אגוזים וקקאו מגולגלים בקוקוס

כדורי תמרים עם אגוזים וקקאו מגולגלים בקוקוס

כדורי תמרים עם אגוזים וקקאו מגולגלים בקוקוס

כדורי תמרים עם אגוזים וקקאו מגולגלים בקוקוס

כדורי תמרים עם אגוזים וקקאו מגולגלים בקוקוס - מתכון טבעוני קל ומהיר להכנה. מתוקים ובריאים, מושלמים כחטיף אנרגיה או קינוח מפנק. למדו איך להכין את הכדורים המושלמים האלה בקלות!
5 from 1 vote
הדפס מתכון
מחבר המתכון: איצק קימחי

רשימת רכיבים
 

  • 2 כוסות תמרים מגולענים (כ-400 גרם)
  • 1 כוס אגוזי מלך (או אגוזים אחרים לפי הטעם)
  • 2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1 כף שמן קוקוס (לא חובה, משפר את המרקם)
  • 1/2 כוס קוקוס טחון לקישוט
  • 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
  • קורט מלח

הוראות הכנה

הכנת התערובת:

  • אם התמרים יבשים מאוד, מומלץ להשרות אותם במים חמים למשך 10-15 דקות ולאחר מכן לסנן אותם היטב.
  • הכניסו את התמרים למעבד מזון ועבדו אותם עד לקבלת עיסה חלקה.
  • הוסיפו את אגוזי המלך ואבקת הקקאו לעיסה והמשיכו לעבד עד שהתערובת אחידה. ניתן להוסיף גם את שמן הקוקוס ותמצית הווניל בשלב זה.
  • הוסיפו קורט מלח והמשיכו לערבב עד שהתערובת חלקה ומעט דביקה.

יצירת הכדורים:

  • קחו כמות קטנה מהתערובת בעזרת הידיים וצרו כדורים בגודל הרצוי (כ-2.5 ס"מ קוטר).
  • הניחו את הכדורים על צלחת או מגש.

גלגול בקוקוס:

  • שיפכו את הקוקוס הטחון לצלחת שטוחה.
  • גלגלו כל כדור בקוקוס הטחון עד שהוא מכוסה היטב מכל הצדדים.

קירור:

  • הכניסו את הכדורים למקרר לפחות לשעה כדי שהם יתקשו ויהפכו לקלים יותר לאכילה.

הגשה:

  • ניתן להגיש את כדורי התמרים מיד לאחר הקירור, או לשמור אותם במקרר בקופסה אטומה למשך שבוע.
  • הכדורים יכולים להיות גם קפואים ולהיות מוכנים להוצאה ואכילה מידית מהמקפיא.
  • בתיאבון!
ניסית את המתכון?האשטג@thebpwin או תייג #מתכון מנצח!
5 from 1 vote

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג מתכון




1 מחשבה על “כדורי תמרים עם אגוזים וקקאו מגולגלים בקוקוס”

Scroll to Top