כדורי תמרים עם אגוזים וקקאו מגולגלים בקוקוס

רשימת רכיבים
  • 2 כוסות תמרים מגולענים (כ-400 גרם)
  • 1 כוס אגוזי מלך (או אגוזים אחרים לפי הטעם)
  • 2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1 כף שמן קוקוס (לא חובה, משפר את המרקם)
  • 1/2 כוס קוקוס טחון לקישוט
  • 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
  • קורט מלח
הוראות הכנה

הכנת התערובת:

  • אם התמרים יבשים מאוד, מומלץ להשרות אותם במים חמים למשך 10-15 דקות ולאחר מכן לסנן אותם היטב.
  • הכניסו את התמרים למעבד מזון ועבדו אותם עד לקבלת עיסה חלקה.
  • הוסיפו את אגוזי המלך ואבקת הקקאו לעיסה והמשיכו לעבד עד שהתערובת אחידה. ניתן להוסיף גם את שמן הקוקוס ותמצית הווניל בשלב זה.
  • הוסיפו קורט מלח והמשיכו לערבב עד שהתערובת חלקה ומעט דביקה.

יצירת הכדורים:

  • קחו כמות קטנה מהתערובת בעזרת הידיים וצרו כדורים בגודל הרצוי (כ-2.5 ס"מ קוטר).
  • הניחו את הכדורים על צלחת או מגש.

גלגול בקוקוס:

  • שיפכו את הקוקוס הטחון לצלחת שטוחה.
  • גלגלו כל כדור בקוקוס הטחון עד שהוא מכוסה היטב מכל הצדדים.

קירור:

  • הכניסו את הכדורים למקרר לפחות לשעה כדי שהם יתקשו ויהפכו לקלים יותר לאכילה.

הגשה:

  • ניתן להגיש את כדורי התמרים מיד לאחר הקירור, או לשמור אותם במקרר בקופסה אטומה למשך שבוע.
  • הכדורים יכולים להיות גם קפואים ולהיות מוכנים להוצאה ואכילה מידית מהמקפיא.
  • בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכון קשור

סאג'י עם דג

סאג'י עם דג קטגוריה: עיקר מנה תיאור: סאג'י הוא מנה בייתית מקורית מבלוצ'יסטן, כאשר עיקר המנה הידוע לכולם הוא בשר

Read More »

קטגוריה: מנה עיקרית

נהארי מתוק קטגוריה: מנה עיקרית תיאור: נהארי הוא מנה ארוגנטית מהמטבח הפולחני ההודי שמתכון אופיו נע בין מרירות למתיקות. המנה

Read More »
Scroll to Top